سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۳

healthblog

پزشكي و سلامت

مرد مويي يا هيرسوتيسم دردسري براي زنان و درمان آن

۱۷ بازديد

پرمويي هم در مردان و هم در زنان ديده مي شود و در هر دو جنس مشكلي ناخوشايند است كه عوارض و بيماري هايي را براي فرد به همراه دارد. به عنوان مثال پرمويي در مردان يكي از علت هاي اصلي كيست مويي مي باشد كه رشد بيش از حد موها در زير پوست يك گلوله مو تشكيل مي دهد و مو به جاي اينكه به سمت بيرون پوست رشد كند به داخل برمي گردد و باعث ايجاد كيست مويي مي شود. اما  با توجه به زيبايي ظاهري و اهميت آن براي خانم ها، پرمويي در آنها مشكل ناخوشايند تري است زيرا زنان بيشتر به دنبال راهكاري براي حذف موهاي زائد خود هستند و رشد مو در نواحي حساس براي آنها بسيار آزاردهنده تر مي باشد.
البته لازم به ذكر است كه موهاي نازك و كركي مانند بر روي صورت براي زنان طبيعي مي باشد و تشخيص اين كه رشد چه اندازه اي مو براي زنان پرمويي حساب مي شود كاري دشوار است زيرا تقريباً تمام زنان بر روي بدن و صورت خود موهاي ريزي دارند.

اما مسئله اي كه قرار است ما در اين مقاله به آن بپردازيم رشد موهاي مشكي و ضخيم و غير معمول ريش و سبيل در زنان مي باشد.

 با توجه به آمارهاي به دست آمده تقريباً دو درصد از جمعيت زنان ما درگير مشكل پرمويي و يا همان مرد مويي مي باشند.

 پرمويي يا Hirsutism در زنان، وضعيتي است كه در آن موها بيش از حد معمول در جاهايي مثل  چونه، پشت لب، كشاله ران، روي سينه، زير ناف، به صورت زبر و ضخيم رشد مي كنند. رويش مو در اين قسمت ها براي مردان طبيعي مي باشد اما براي زنان در حالت عادي اين نواحي نبايد خيلي پرمو باشد.

الگوي رويش مو در اين عارضه مشابه به الگوي رشد موي طبيعي مردان است و به همين دليل هيرسوتيسم، مردمويي نيز ناميده مي شود. موهايي كه بر روي پوست انسان رشد مي كنند به سه دسته تقسيم مي شود: اول از همه موهاي دوران جنيني هستند كه با متولد شدن از بين مي روند و دوم موهاي نازك و كركي شكل كه روي تمام سطح پوست ظاهر مي شود و سپس در بزرگسالي به موهاي تيره تبديل مي شود و در مردان به شكل ضخيم و زبر در ناحيه صورت و يا زير بغل نمايان مي شود.


علت پرمويي (هيرسوتيسم) در زنان

به طور كلي مي توان گفت كه مهمترين دليل اين عارضه اختلالات هورموني مي باشد. البته دلايل جزئي تر ديگري هم مانند چاقي، عوارض داروهاي هورموني، استروئيدها، قرص هاي ضدبارداري، تخمدان پلي كيستيك، مصرف داروهايي كه باعث افزايش هورمون مردانه در زنان مي شود و ... هم در پرمويي زنان موثر است. از جمله دلايل پزشكي اين مشكل در خانمها مي توان به اختلال هاي تيروئيدي و افزايش توليد آندروژن يا هورمون جنسي مردانه در بدن اشاره كرد. علت اصلي زياد شدن آندروژن كيست هاي تخمدان مي باشد كه باعث اختلال هاي هورموني مي شود. همچنين ممكن است اين ازدياد آندروژن در بدن دليل خاصي نداشته باشد و پزشكان نتوانند علت آن را تشخيص دهند كه در اين صورت ايديوپاتيك نام مي گيرد.

در نتيجه مي توان گفت دو مورد سندروم تخمدان پلي كيستيك و تيروئيد كم كار، به عنوان شايع ترين دليل پرمويي در زنان مي باشند. البته نقش ارث را هم نمي توان ناديده گرفت.


علائم و نشانه ها ي مرد مويي زنان

علائم زناني كه درگير هيرسوتيسم مي شوند مي تواند شامل نامنظم بودن عادت ماهيانه، افزايش وزن و چاقي، ريزش موي سر، آكنه، رويش موي تيره و غير طبيعي به طور ناگهاني و سريع در پشت لب، روي سينه ها، زير شكم و اطراف چانه باشد.
همچنين خشن شدن صدا، كوچك شدن سايز سينه ها، تيره شدن پوست آرنج و كشاله ران نيز از ديگر علائم و نشانه هاي مرد مويي در زنان مي باشد.


تشخيص هيرسوتيسم

اگر زني علائم و نشانه هايي را كه ذكر كرديم در خود مشاهده كرد بايد به پزشك مراجعه كند و با استفاده از آزمايش هايي مثل آزمايش خون و بررسي دقيق تاريخ هاي قاعدگي و يا تصويربرداري و سونوگرافي براي بررسي تومور تخمدان ها، تشخيص صحيح داده شود.

منبع https://rasekhoon.net/article/show/1518985

خواص درماني روغن درخت چاي

۱۸ بازديد
روغن درخت چاي يا (Tea Tree Oil)، روغني است كه از درخت سبز چاي در جنوب استراليا كه ملالوكا آلي ترني فوليا هم ناميده مي‌شود گرفته مي‌شود. اين روغن توسط ملوان‌هاي قرن ۱۸، روغن درخت چاي ناميده شده است.

بررسي دلايل مشاهده خون هنگام اجابت مزاج

۲۲ بازديد

بررسي دلايل مشاهده خون هنگام اجابت مزاج خون در مدفوع مي تواند قرمز روشن ، تيره، سياه و يا حتي مخفي باشد (با چشم غير مسلح قابل مشاهده نيست). علل خون در مدفوع دلايل متعددي دار كه در بعضي مواقع مشكل خاصي نبوده و بي ضرر تا بيماري هاي آزار دهنده دستگاه گوارش مانند بواسير(هموروئيد) و شقاق مقعد (شكاف ديواره مقعد) كه معمولا بعلت فشار زياد هنگام دفع مدفوع سخت كه با يبوست همراه است باشد و در بعضي مواقع بيماري بسيار خطرناك و جدي مانند سرطان است. در نتيجه با مشاهده علائم خون در مدفوع بايد توسط يك پزشك متخصص معاينه شويد. خونريزي ركتال به عبور خون قرمز روشن از مقعد اشاره دارد ، كه اغلب با مدفوع و / يا لخته هاي خون مخلوط مي شود. بيشتر خونريزي هاي روده از روده بزرگ ، روده يا مقعد ناشي مي شود و مي تواند با اسهال همراه باشد. رنگ خون هنگام خونريزي اغلب به محل خونريزي در دستگاه گوارش بستگي دارد. به طور كلي ، هرچه محل خونريزي به مقعد نزديك تر باشد ، خون قرمز روشن تر خواهد شد. بنابراين خونريزي از مقعد كه در انتهاي كانال روده باشد به رنگ قرمز روشن است و نشان از تازه بودن خون و طي كردن مسير كوتاهي دارد، در حالي كه خونريزي از ابتداي روده بزرگ به رنگ قرمز تيره مي باشد. از دلايل شايع خونريزي ركتوم مي توان به بواسير ، شقاق مقعد ، پروكتيت ، بيماري كرون ، ديورتيكولوزيس ، كوليت اولسراتيو ، زخم ركتوم ، پرولاپس ركتال ، كوليت ايسكميك ، آنژيو ديسپلازي ، تروما ركتوم ، سرطان مقعد ، سرطان روده بزرگ ، عوارض پرتودرماني و موارد ديگر اشاره كرد كه در ادامه به شايع ترين دليل آن بيماري هموروئيد يا بواسير خوني است، مي پردازيم. بواسير يا هموروئيد خوني نوعي از اين بيماري است كه به يكي از علائم شايع آن يعني خونريزي اشاره دارد. بسياري از افراد اين نوع از هموروئيد را تجربه مي كنند. خونريزي مقعدي مشكل شايعي است كه ميتواند نگراني هاي مختلفي را براي بيمار ايجاد كند. در ضمن نبايد از كنار اين علامت به سادگي گذشت زيرا امكان دارد نشانه اي از ساير بيماري هاي خطرناك تر باشد. اگر با اين بيماري و علائم آن آشنايي نداريد پس باما همراه باشيد. بواسير خوني چيست؟ بواسير يا هموروئيد نوعي از بيماري هاي نشيمنگاه يا مقعد هستند. اين بيماري در واقع واريسي شدن سياهرگ هاي مقعدي است كه به معني گشاد شدن يا تورم اين سياهرگ ها است. اين بيماري مي‌تواند از عوامل مختلفي در طول زندگي سرچشمه گيرد و در صورتيكه علائم اين بيماري را داريد ميتوانيد براي درمان بواسير خوني به كلينيك نوين مراجعه فرمائيد. اما چنانچه بواسير دچار خونريزي شود، يعني سياهرگ متورم شده در اثر عوامل مختلف آسيب ديده و پاره شده است پس بيمار بواسير خوني را تجربه خواهد كرد. بواسير به طور كلي داراي دو نوع داخلي و خارجي است. كه در نوع اول سياهرگ هاي داخل مقعد و درون كانال مقعد و در نوع دوم سياهرگ ها يا عروق خارج از مقعد و بر روي دريچه مقعد دچار آسيب شده اند. هم هموروئيد داخلي و هم خارجي ممكن است دچار خونريزي شود و در واقع بواسير خوني به هر دو نوع بواسير اشاره دارد. اما در نظر داشته باشيد كه هموروئيد خوني با هموروئيد ترومبوزه متفاوت است. علائم بواسير خوني؟ بيماري بواسير بسته به نوع آن علائم متفاوتي دارد. به علاوه مرحله بيماري نيز در بروز علائم و شدت آنها تاًثير گذار است‌. خونريزي از بواسير يكي از مهمترين علائمي است كه بيمار در مراحل پيشرفته عارضه تجربه مي كند. ساير علائمي كه بواسير خوني در كنار خونريزي ايجاد ميكند. به اين شرح است:

• قبل از بررسي ساير علائم بگوييم كه خونريزي مي تواند به اشكال خون در مدفوع و يا مشاهده خون بر روي دستمال توالت نيز باشد.

• درد شديد خصوصا هنگام دفع

• تورم و التهاب مقعد

• احساس توده اي در مقعد

• بيرون زدگي هاي گوشتي

• لمس توده اي متورم در اطراف مقعد

• خارش و سوزش

• خروج ترشحات از مقعد
منبع

هموروئيد شايع ترين بيماري زندگي ماشيني

۱۴ بازديد

بواسير يا هموروئيد از بيماري هاي رايج مربوط به مقعد مي باشد كه تقريبا نيمي از افراد در زندگي خود آن را تجربه كرده اند. اين بيماري ممكن است همراه با علائم دردناكي مانند درد، خونريزي، سوزش و يا خارش باشد و براي فرد مبتلا در انجام كارهاي روزمره مشكلاتي ايجاد كند.

هموروئيد يا بواسير همان رگ هاي خوني متورم شده در انتهاي روده مي باشد كه اگر به موقع درمان نشود و به آن توجه نشود، در اثر خونريزي ممكن است باعث كم خوني و يا ساير مشكلات مانند سرطان ركتال و … شود.

در خوش بينانه ترين حالت، اين بيماري مانع از دفع كامل مدفوع مي شود و فرد را دچار يبوست ميكند. پس بواسير يا هموروئيد به جز درد و خونريزي عوارض ديگري هم دارند كه همه اين موارد باعث ميشود فرد بيمار هرچه سريعتر نسبت به درمان بيماري خود اقدام كند.

هر موقع كه شاهد اين موارد بوديد سريعا به دكتر و يا پزشك متخصص مراجعه نماييد و علائم خود را توضيح دهيد تا از بروز مشكلات ديگر پيشگيري كرده باشيد.

علائم بواسير يا هموروئيد

 

  • خونريزي از مقعد و يا خون در مدفوع
  • درد مقعد
  • خارش و يا سوزش در مقعد
  • ايجاد توده و يا برجستگي هايي در اطراف مقعد (بالشتك هاي هموروئيدي)
  • تغيير در وضعيت گوارشي و روده اي

 

 اما همان طور كه گفتيم بواسير يكي از بيماري هاي ناحيه مقعد مي باشد كه افراد معمولا از صحبت كردن در مورد آن خجالت مي كشند و به همين دليل، دست به خود درماني مي زنند و از روش هاي خانگي براي درمان استفاده مي كنند و يا ناچارا درد بواسير را تحمل كرده و از رفتن به پزشك متخصص و بازگو كردن مشكل خود سر باز ميزنند. نكته ديگر اينكه فرد مبتلا شده به اين بيماري بعد از شنيدن تجربيات افرادي كه بواسير خود را با جراحي سنتي درمان كرده اند و ساير عوارض و مشكلات مربوط به بعد از عمل، دچار ترس و نگراني شده و با فكر اينكه بعد از جراحي بواسير به روش سنتي بايد چند روزي در بيمارستان بستري بمانند و از كار و فعاليت روزمره خود دور مي مانند، درمان خود را پشت گوش انداخته و نسبت به درمان بيماري خود مقاومت مي كنند، كه در اين مورد ترس و اضطراب بيمار طبيعي است و او حق دارد كه نگران تيغ جراحي با روش قديمي و سنتي باشد.

ادامه در شمانيوز

پيشگيري از سرطان رحم و ويروس HPV با واكسن گارداسيل

۱۹ بازديد

واكسن گارداسيل يا hpv كه با نام واكسن زگيل تناسلي هم شناخته مي شود، به عنوان اولين دارو براي پيشگيري از ابتلا به چندين نوع ويروس hpv ساخته شد. ويروس hpv يا پاپيلوماي انساني در واقع نوعي عفونت ويروسي است كه از طريق رابطه جنسي و تماس پوست با پوست از فردي به فرد ديگر منتقل مي شود. البته ويروس پاپيلوم انساني حدوداً 100 نوع مختلف دارد كه زگيل تناسلي يكي از انواع كم خطر آن به شمار مي رود. نوع پرخطر اين ويروس مي تواند منجر به بروز بيماري هايي مثل سرطان شود.

واكسن گارداسيل مي تواند از ابتلا به برخي از گونه هاي hpv كه با برقراري روابط جنسي ايجاد مي شود پيشگيري كند. اين دارو بدن را در برابر نوع 6، 11، 16 و 18 ويروس hpv محافظت مي كند. همچنين از ابتلا به بيماري هاي زگيل تناسلي ، زگيل مقعد، سرطان آلت تناسلي يا واژن و انواع سرطان دهانه رحم پيشگيري مي كند. گارداسيل توسط سازمان غذا و داروي ايالات متحده يا همان FDA تاييد شده و براي دختران و پسران قابل استفاده است.

بنابراين توصيه مي شود كه دريافت اين دارو براي زنان و مردان تا قبل از سنين نوجواني و شروع فعاليت هاي جنسي انجام شود. بهترين زمان براي تزريق واكسن گارداسيل سن 9 تا 26 سالگي مي باشد اما امكان تزريق آن در سنين بالاتر هم وجود دارد، با اين تفاوت كه اين دارو در سنين بالاتر مصونيت هاي كمتري ايجاد مي كند. واكسن hpv هيچگونه اثر درماني براي افراد مبتلا به اين ويروس نخواهد داشت اما با تزريق آن مي توانيد از ابتلا به انواع ديگر hpv جلوگيري كنيد.

پيشگيري از سرطان رحم و ويروس HPV با واكسن گارداسيل

منبع: https://www.seratnews.com/fa/news/493669/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%AD%D9%85-%D9%88-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3-hpv-%D8%A8%D8%A7-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%84

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

۲۶ بازديد

احتمالاً شما نيز از دسته افرادي هستيد، كه تا به حال ناراحتي و مشكلات نشيمنگاهي را تجربه نموده ايد. در عصر حاضر بيماري هاي نشيمنگاهي  شيوع و گسترش بالايي پيدا كرده اند كه البته با روش هاي زندگي مدرن امروز دور از انتظار نيست.

به طور كلي مي توان گفت سر منشا بيماريهاي نشيمنگاهي، مشكلات گوارشي است كه اين خود از رژيم غذايي و سبك زندگي نادرست نشات مي گيرد.

اما با وجود تمامي اين تذكر ها در رابطه با سبك زندگي صحيح، امروزه قشر وسيعي از جامعه درگير اين بيماريها شده اند، و البته در كنار مشكلات مربوط به بيماري در انتخاب روش درمان صحيح نيز درگيري ذهني دارند. بيماريهاي نشيمنگاهي داراي چهار گروه اصلي و شايع بيماري ها است كه شامل بواسير، شقاق، فيستول و كيست مويي مي شود.

ما در كلينيك نوين با استفاده از جديدترين روش درمان بيماريهاي نشيمنگاهي و با بهره گيري از بهترين تجهيزات پزشكي روز دنيا به درمان اين بيماري ها مي پردازيم. در ادامه به شما كمك خواهيم نمود، تا بهترين روش درماني را متناسب با نوع بيماري خود انتخاب نماييد، پس تا انتها همراه ما باشيد.

بيماري نشيمنگاهي چيست ؟

منظور از بيماري هاي نشيمنگاه بيماري هايي است كه ناحيه مقعد را درگير ميكنند. بيماري هاي نشيمنگاهي شامل طيف وسيعي از بيماري مي شود كه از جمله آنها مي توانيم به بواسير، فيستول، شقاق، كيست مويي، زگيل مقعد، آبسه مقعد و ...اشاره كنيم. هريك از اين بيماري ها علائم مختلفي را ايجاد مي كنند، و با روش هاي درماني متنوعي درمان مي شوند، در ادامه به تشريح بيشتر مهمترين بيماري هاي نشيمنگاهي و روش درمان هريك از آنها مي پردازيم.

بواسير يا هموروئيد

بواسير يا هموروئيد، شايع ترين بيماري مقعدي هستند كه معمولاً اولين حدس پزشك ابتلا به آن است. علت اين امر گسترش اين بيماري به خصوص در جوامع پيشرفته است به گونه اي كه تخمين زده مي شود، از هر دو نفر يك نفر مبتلا به بواسير با درجات مختلف است. اين بيماري موجب گشاد شدن يا همان اتساع عروق در ناحيه مقعد و ركتوم مي گردد. بيماري بواسير حاصل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است كه مي تواند در اثر عوامل مختلفي ايجاد شود. اين بيماري مي تواند عروق داخلي و خارجي را درگير نمايد. در بواسير نوع داخلي عروق داخل مقعد دچار تورم مي شوند، اين نوع از بواسير شامل چهار درجه مختلف است كه ميزان و شدت بيماري  با اين درجات تعيين مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي هموروئيد

از مهمترين علائم بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • خون در مدفوع : اين خون ممكن است بر روي مدفوع، دستمال توالت و يا به صورت خونريزي از مقعد نمايان شود.
  • زائده هاي گوشتي : يكي از علائم بواسير كه در درجاتي از آن روي ميدهد.
  • درد مقعد : اين درد همراه با نشستن شدت گرفته و ممكن است در تمام طول روز همراه بيمار باشد.
  • خارش مقعد: التهاب پوست نواحي اطراف مقعد موجب خارش مقعدي مي شود.
  • ترشحات لزج : علت اين ترشحات لزج كندي حركات روده به علت يبوست است.
  • حس ناكامل بودن دفع : وجود اين عروق متورم به فرد حس ناكامل بودن دفع را مي دهد.

 دلايل ابتلا به بواسير يا هموروئيد

بواسير ممكن است ناشي از عوامل متعددي ايجاد شود، وجه مشترك همه اين عوامل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است. مهمترين و البته شايع ترين علت بواسير يبوست مزمن و مداوم است كه فشار بسيار زيادي را به عروق وارد مي كند. از ساير علل ايجاد بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان طبيعي سخت
  • اسهال و يبوست مزمن
  • بلند كردن يا جابه جايي اشياء سنگين
  • نشستن به مدت طولاني
  • بارداري و ترشحات هورمون ها
  • كم تحركي
  • سرفه‌هاي شديد و مكرر
  • زور زدن براي دفع مدفوع
  • رابطه جنسي مقعدي

درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر

درمان بواسير يا هموروئيد بستگي به عوامل متعددي دارد، كه مهمترين آن درجه و ميزان شدت بيماري است. بواسير اوليه را مي توان با درمان هاي خانگي و دارويي درمان و برطرف نمود. درمان هاي خانگي بواسير شامل مصرف خوراكي هاي سرشار از فيبر، مصرف كافي آب، ورزش، حمام سيتز، مصرف پماد هايي مانند پماد آنتي هموروئيد و ....مي شود.

با پيشرفته شدن بيماري و شدت يافتن علائم به خصوص زماني كه به درمان بي توجه بوده ايد درمان هاي خانگي و دارويي ديگر پاسخگوي درمان اين عارضه نبوده، بلكه ممكن است در رفع موقتي اين علائم موثر باشد، ولي درمان قطعي نخواهد بود. براي برطرف نمودن هموروئيد هاي پيشرفته نياز به انجام روش هايي تهاجمي تر نظير جراحي، اسكلروتراپي، رابربند و ... است. اين روش ها ممكن است درمان قطعي اين بيماري نباشند و مشكلات مختلفي از جمله درد شديدي را به همراه داشته باشند.

در مورد جراحي بايد بگوييم از آنجايي كه جراحي مشكلات متعدد مربوط به خود را دارد، امروزه به ندرت مورد استفاده قرار مي گيرد.

 از دلايل منسوخ شدن روش درماني جراحي ميتوانيم به نياز به بستري شدن در بيمارستان و تحمل عوارض جراحي مثل به جاي ماندن اسكار، تحمل عوارض داروي بيهوشي، درد و خونريزي شديد، قطعي نبودن درمان ونيز طولاني بودن دوره نقاهت پس از عمل جراحي اشاره كنيم. بهترين روش درماني كه تا به امروز براي هموروئيد پيشنهاد شده است، ليزر بواسير مي باشد. ليزر نه تنها هيچ يك از عوارض جراحي را به همراه ندارد، بلكه مي تواند درمان قطعي اين بيماري باشد.

از مزيت هاي درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم:

  • ليزر بدون درد و خونريزي انجام مي شود.
  • ليزر درمان قطعي و بدون بازگشت بواسير است.
  • ليزر نيازي به بستري شدن در بيمارستان و طي كردن دوره نقاهت ندارد.
  • ليزر بدون عوارض است.
  • ليزر در كمتر از يك ساعت انجام مي شود.
  • ليزر ريسك ابتلا به ساير عفونت و بيماري ها را ندارد.
  • ليزر موجب به جاي ماندن اسكار بر روي پوست نمي شود.

شقاق يا فيشر

شقاق، فيشر يا همان زخم مقعدي، بيماري به شدت دردناك ناحيه مقعد است. شقاق سبب بروز زخمي عميق در ديواره مقعد يا غشاء مخاطي مي گردد. اين بيماري به علت واقع شدن در ناحيه اي حساس از بدن در معرض آلودگي هاي بسياري قرار دارد، به اين ترتيب احتمال عفوني شدن آن بالا است. شايد شقاق در نظر تنها يك زخم ساده باشد اما در واقع زخم بسيار عميقي است كه عضله اسفنكتر مقعد را برش داده است كه در اين موارد ترميم زخم مشكل مي شود. اين بيماري شايع ممكن است، با بواسير به اشتباه تشخيص داده شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي شقاق مقعدي

از مهمترين نشانه هاي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد مقعد : اين درد ممكن است حين دفع مدفوع و مدتي پس از آن ايجاد شود.
  • خونريزي مقعد : در صورتي كه زخم مقعد عميق شود ممكن است، دچار خونريزي شود. اين خون ممكن است بر روي سطح مدفوع نمايان شود.
  • سوزش و خارش مقعد : ممكن است ترشحات طبيعي مقعد موجب سوزش و خارش زخم شقاق شود.
  • مشاهده ترك : در صورت پيشرفته شدن بيماري ممكن است، ترك عميق شقاق قابل مشاهده باشد.

 

دلايل بروز و ابتلا به شقاق مقعدي

علت دقيق بروز شقاق را نمي توان تعيين كرد. اما شقاق نيز همانند بواسير در اثر وارد آمدن فشار زياد به اين ناحيه ايجاد مي شود. در برخي موارد شقاق با علت زمينه اي مانند تنگي دريچه مقعدي ايجاد مي شود. همچنين مهمترين علت بروز شقاق همان اسهال و يبوست مزمن و مداوم است. از ديگر علل بروز شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان و بارداري
  • نشستن هاي طولاني مدت
  • رابطه جنسي مقعدي
  • تميز كردن مقعد به صورت خشن
  • اسهال و يبوست مزمن و مداوم
  • تنگي دريچه مقعد
  • سرطان روده
  • بيماري التهابي روده مانند كرون
  • سرطان روده بزرگ
  • خارش زياد مقعد

درمان شقاق مقعدي

شقاق از بيماري هايي است كه خود مراقبتي و درمان هاي خانگي مي تواند تاثير بسزايي در درمان آن داشته باشد. اين بيماري بسته به مرحله عارضه ممكن است با درمان هاي خانگي به طور كامل بهبود يابد. از جمله درمان هاي توصيه شده براي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • مصرف كافي فيبر و آب
  • تحرك كافي
  • درمان يبوست و مصرف ملين در صورت لزوم
  • حمام سيتز
  • درمان هاي گياهي رفع كننده عفونت مثل استفاده از سركه سيب، آلوئه ورا و ....
  • كيسه يخ
  • درمان هاي دارويي مثل استفاده از پماد آنتي فيشر يا پماد ليدوكائين

در صورتي كه زخم شقاق حداكثر يك هفته بعد از درمان هاي ذكر شده بهبود نيافت بايد براي درمان هاي ديگر اقدام نماييد. يكي از درمان هاي رايج تزريق بوتاكس است كه البته تاثير موقتي داشته و نمي تواند درمان قطعي باشد.

 روش بعدي استفاده از جراحي است اما همان طور كه توضيح داديم جراحي مشكل عمده اي به همراه داشته و باعث مي شود بيمار نه تنها درد و خونريزي شديدي را تجربه نمايد، بلكه  مدت زمان زيادي را براي طي كردن دوره نقاهت گذرانده و در آخر نيز ممكن است نتيجه قطعي حاصل نشود، به همين ترتيب امروز بهترين روش قطعي درمان شقاق با  ليزر است كه مي تواند تنها در كمتر از نيم ساعت بيماري شما را بدون آنكه خونريزي و دردي تجربه كنيد، درمان نمايد.

كيست مويي

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال به بيماري رانندگان نيز معروف است، زيرا مهمترين عامل در ايجاد آن نشستن طولاني و اصطكاك پوست است. كيست مويي سبب ايجاد كيسه اي حاوي مو بر روي سطح پوست شده كه به شكل حفره نيز قابل مشاهده است. اين بيماري در اثر برگشت مو به داخل پوست روي مي دهد و از جمله بيماري هاي عفوني ناحيه مقعد است. اين كيست معمولاً بين كفل ها و بالاتر از مقعد ايجاد مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي كيست مويي

از علائم كيست مويي مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد در ناحيه كيست
  • تب در صورت عفونت شديد
  • تورم و سرخي ناحيه درگير
  • ترشحات چركي و بدبو
  • درد به هنگام نشستن

علت بوجود آمدن كيست مويي

علت دقيق بروز كيست مويي مشخص نشده است، اما به نظر مي رسد مجموعه اي از عوامل مي توانند در بروز اين بيماري نقش داشته باشند. اين بيماري اغلب مردان بزرگسال را درگير مي كند و به ندرت در ميان زنان مشاهده مي شود. مهمترين عللي كه تا به حال براي كيست مويي ذكر شده است، عبارتند از :

  • نشستن به مدت طولاني
  • نوعي اختلال مادرزادي
  • استفاده از لباس هاي تنگ با الياف مصنوعي
  • موهاي ضخيم و پرپشت در ناحيه كمر
  • اضافه وزن
  • خارش يا آسيب ديدگي دائمي

درمان كيست مويي

كيست مويي به هيچ وجه با استفاده از درمان هاي خانگي قابل رفع و بهبود نيست، زيرا تا به حال هيچ دارويي براي رفع كامل كيست ايجاد شده، توليد نشده است.

تنها راهكار بهبود كيست برداشت ناحيه كيست است، اين امر مي تواند با استفاده از جراحي و يا ليزر انجام شود. درمان كيست مويي با جراحي بسيار مشكل است، در واقع اين درمان دوره نقاهت طولاني مدتي خواهد داشت زيرا بهبودي زخم ايجاد شده، مدت زمان زيادي را نياز دارد، از طرفي جراحي كيست مويي از نظر قطعي بودن درمان نيز ريسك بالايي دارد.

در مقابل درمان كيست مويي با ليزر روشي قطعي و بسيار ساده تر از جراحي است كه موجب مي شود، مدت زمان بهبودي تا حد زيادي كاسته شود و نتيجه درمان نيز قطعي خواهد بود.

فيستول مقعدي

فيستول به طور كلي به اتصال غير طبيعي دو ارگان از بدن اطلاق مي شود. در مورد فيستول مقعدي مجرايي مابين پوست اطراف مقعد و روده ايجاد شده كه اين دو ارگان از بدن را به يكديگر متصل مي نمايد. فيستول مقعدي غالباً ناشي از آبسه ايجاد مي شود، زيرا عفونت در طولاني مدت مي تواند باعث ايجاد مجراي شود. فيستول عفونت و درد شديدي را به همراه دارد.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي فيستول مقعدي

مهمترين نشانه هايي كه بيماري فيستول مقعدي ايجاد مي كند، عبارتند از :

  • التهاب پوست در اطراف مقعد
  • ترشحات بد بو و گاهاً خوني از نزديك مقعد
  • درد شديد
  • تب
  • آبسه مقعدي مكرر
  • بي‌اختياري مدفوع

علت فيستول

فيستول مي تواند ناشي از بيماري هاي زمينه اي بسياري ايجاد شود، كه همگي مي توانند زمينه را براي عفونت و التهاب در اين ناحيه ايجاد كنند. برخي از مواردي كه باعث ايجاد فيستول مي شود، به اين شرح است :

  • بيماري كرون
  • ديورتيكوليت
  • جراحي در نزديكي مقعد
  • ابتلا به سل
  • بيماري‌هاي مقاربتي نظير كلاميديا يا سيفليس
  • HIV
  • سرطان
  • زخم ناشي از ضربه

درمان فيستول مقعدي

درمان فيستول با روش هاي خانگي و دارويي امكان پذير نيست و استفاده از دارو تنها در رفع عفونت ايجاد شده موثر است. براي درمان قطعي فيستول نياز است مجراي ايجاد شده با روش هاي تهاجمي برطرف شود.

به همين منظور براي درمان فيستول معمولاً از روشهاي جراحي استفاده مي شود، جراحي فيستول ريسك بازگشت داشته زيرا امكان برطرف كردن كامل عفونت فيستول معمولاً وجود ندارد. درمان فيستول با ليزر موجب مي شود، بيماري بدون ايجاد احساس درد و يا خونريزي و يا حتي نياز به بستري شدن در بيمارستان رفع شود.

 

 

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

۱۳ بازديد

احتمالاً شما نيز از دسته افرادي هستيد، كه تا به حال ناراحتي و مشكلات نشيمنگاهي را تجربه نموده ايد. در عصر حاضر بيماري هاي نشيمنگاهي  شيوع و گسترش بالايي پيدا كرده اند كه البته با روش هاي زندگي مدرن امروز دور از انتظار نيست.

به طور كلي مي توان گفت سر منشا بيماريهاي نشيمنگاهي، مشكلات گوارشي است كه اين خود از رژيم غذايي و سبك زندگي نادرست نشات مي گيرد.

اما با وجود تمامي اين تذكر ها در رابطه با سبك زندگي صحيح، امروزه قشر وسيعي از جامعه درگير اين بيماريها شده اند، و البته در كنار مشكلات مربوط به بيماري در انتخاب روش درمان صحيح نيز درگيري ذهني دارند. بيماريهاي نشيمنگاهي داراي چهار گروه اصلي و شايع بيماري ها است كه شامل بواسير، شقاق، فيستول و كيست مويي مي شود.

ما در كلينيك نوين با استفاده از جديدترين روش درمان بيماريهاي نشيمنگاهي و با بهره گيري از بهترين تجهيزات پزشكي روز دنيا به درمان اين بيماري ها مي پردازيم. در ادامه به شما كمك خواهيم نمود، تا بهترين روش درماني را متناسب با نوع بيماري خود انتخاب نماييد، پس تا انتها همراه ما باشيد.

بيماري نشيمنگاهي چيست ؟

منظور از بيماري هاي نشيمنگاه بيماري هايي است كه ناحيه مقعد را درگير ميكنند. بيماري هاي نشيمنگاهي شامل طيف وسيعي از بيماري مي شود كه از جمله آنها مي توانيم به بواسير، فيستول، شقاق، كيست مويي، زگيل مقعد، آبسه مقعد و ...اشاره كنيم. هريك از اين بيماري ها علائم مختلفي را ايجاد مي كنند، و با روش هاي درماني متنوعي درمان مي شوند، در ادامه به تشريح بيشتر مهمترين بيماري هاي نشيمنگاهي و روش درمان هريك از آنها مي پردازيم.

بواسير يا هموروئيد

بواسير يا هموروئيد، شايع ترين بيماري مقعدي هستند كه معمولاً اولين حدس پزشك ابتلا به آن است. علت اين امر گسترش اين بيماري به خصوص در جوامع پيشرفته است به گونه اي كه تخمين زده مي شود، از هر دو نفر يك نفر مبتلا به بواسير با درجات مختلف است. اين بيماري موجب گشاد شدن يا همان اتساع عروق در ناحيه مقعد و ركتوم مي گردد. بيماري بواسير حاصل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است كه مي تواند در اثر عوامل مختلفي ايجاد شود. اين بيماري مي تواند عروق داخلي و خارجي را درگير نمايد. در بواسير نوع داخلي عروق داخل مقعد دچار تورم مي شوند، اين نوع از بواسير شامل چهار درجه مختلف است كه ميزان و شدت بيماري  با اين درجات تعيين مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي هموروئيد

از مهمترين علائم بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • خون در مدفوع : اين خون ممكن است بر روي مدفوع، دستمال توالت و يا به صورت خونريزي از مقعد نمايان شود.
  • زائده هاي گوشتي : يكي از علائم بواسير كه در درجاتي از آن روي ميدهد.
  • درد مقعد : اين درد همراه با نشستن شدت گرفته و ممكن است در تمام طول روز همراه بيمار باشد.
  • خارش مقعد: التهاب پوست نواحي اطراف مقعد موجب خارش مقعدي مي شود.
  • ترشحات لزج : علت اين ترشحات لزج كندي حركات روده به علت يبوست است.
  • حس ناكامل بودن دفع : وجود اين عروق متورم به فرد حس ناكامل بودن دفع را مي دهد.

 دلايل ابتلا به بواسير يا هموروئيد

بواسير ممكن است ناشي از عوامل متعددي ايجاد شود، وجه مشترك همه اين عوامل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است. مهمترين و البته شايع ترين علت بواسير يبوست مزمن و مداوم است كه فشار بسيار زيادي را به عروق وارد مي كند. از ساير علل ايجاد بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان طبيعي سخت
  • اسهال و يبوست مزمن
  • بلند كردن يا جابه جايي اشياء سنگين
  • نشستن به مدت طولاني
  • بارداري و ترشحات هورمون ها
  • كم تحركي
  • سرفه‌هاي شديد و مكرر
  • زور زدن براي دفع مدفوع
  • رابطه جنسي مقعدي

درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر

درمان بواسير يا هموروئيد بستگي به عوامل متعددي دارد، كه مهمترين آن درجه و ميزان شدت بيماري است. بواسير اوليه را مي توان با درمان هاي خانگي و دارويي درمان و برطرف نمود. درمان هاي خانگي بواسير شامل مصرف خوراكي هاي سرشار از فيبر، مصرف كافي آب، ورزش، حمام سيتز، مصرف پماد هايي مانند پماد آنتي هموروئيد و ....مي شود.

با پيشرفته شدن بيماري و شدت يافتن علائم به خصوص زماني كه به درمان بي توجه بوده ايد درمان هاي خانگي و دارويي ديگر پاسخگوي درمان اين عارضه نبوده، بلكه ممكن است در رفع موقتي اين علائم موثر باشد، ولي درمان قطعي نخواهد بود. براي برطرف نمودن هموروئيد هاي پيشرفته نياز به انجام روش هايي تهاجمي تر نظير جراحي، اسكلروتراپي، رابربند و ... است. اين روش ها ممكن است درمان قطعي اين بيماري نباشند و مشكلات مختلفي از جمله درد شديدي را به همراه داشته باشند.

در مورد جراحي بايد بگوييم از آنجايي كه جراحي مشكلات متعدد مربوط به خود را دارد، امروزه به ندرت مورد استفاده قرار مي گيرد.

 از دلايل منسوخ شدن روش درماني جراحي ميتوانيم به نياز به بستري شدن در بيمارستان و تحمل عوارض جراحي مثل به جاي ماندن اسكار، تحمل عوارض داروي بيهوشي، درد و خونريزي شديد، قطعي نبودن درمان ونيز طولاني بودن دوره نقاهت پس از عمل جراحي اشاره كنيم. بهترين روش درماني كه تا به امروز براي هموروئيد پيشنهاد شده است، ليزر بواسير مي باشد. ليزر نه تنها هيچ يك از عوارض جراحي را به همراه ندارد، بلكه مي تواند درمان قطعي اين بيماري باشد.

از مزيت هاي درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم:

  • ليزر بدون درد و خونريزي انجام مي شود.
  • ليزر درمان قطعي و بدون بازگشت بواسير است.
  • ليزر نيازي به بستري شدن در بيمارستان و طي كردن دوره نقاهت ندارد.
  • ليزر بدون عوارض است.
  • ليزر در كمتر از يك ساعت انجام مي شود.
  • ليزر ريسك ابتلا به ساير عفونت و بيماري ها را ندارد.
  • ليزر موجب به جاي ماندن اسكار بر روي پوست نمي شود.

شقاق يا فيشر

شقاق، فيشر يا همان زخم مقعدي، بيماري به شدت دردناك ناحيه مقعد است. شقاق سبب بروز زخمي عميق در ديواره مقعد يا غشاء مخاطي مي گردد. اين بيماري به علت واقع شدن در ناحيه اي حساس از بدن در معرض آلودگي هاي بسياري قرار دارد، به اين ترتيب احتمال عفوني شدن آن بالا است. شايد شقاق در نظر تنها يك زخم ساده باشد اما در واقع زخم بسيار عميقي است كه عضله اسفنكتر مقعد را برش داده است كه در اين موارد ترميم زخم مشكل مي شود. اين بيماري شايع ممكن است، با بواسير به اشتباه تشخيص داده شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي شقاق مقعدي

از مهمترين نشانه هاي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد مقعد : اين درد ممكن است حين دفع مدفوع و مدتي پس از آن ايجاد شود.
  • خونريزي مقعد : در صورتي كه زخم مقعد عميق شود ممكن است، دچار خونريزي شود. اين خون ممكن است بر روي سطح مدفوع نمايان شود.
  • سوزش و خارش مقعد : ممكن است ترشحات طبيعي مقعد موجب سوزش و خارش زخم شقاق شود.
  • مشاهده ترك : در صورت پيشرفته شدن بيماري ممكن است، ترك عميق شقاق قابل مشاهده باشد.

 

دلايل بروز و ابتلا به شقاق مقعدي

علت دقيق بروز شقاق را نمي توان تعيين كرد. اما شقاق نيز همانند بواسير در اثر وارد آمدن فشار زياد به اين ناحيه ايجاد مي شود. در برخي موارد شقاق با علت زمينه اي مانند تنگي دريچه مقعدي ايجاد مي شود. همچنين مهمترين علت بروز شقاق همان اسهال و يبوست مزمن و مداوم است. از ديگر علل بروز شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان و بارداري
  • نشستن هاي طولاني مدت
  • رابطه جنسي مقعدي
  • تميز كردن مقعد به صورت خشن
  • اسهال و يبوست مزمن و مداوم
  • تنگي دريچه مقعد
  • سرطان روده
  • بيماري التهابي روده مانند كرون
  • سرطان روده بزرگ
  • خارش زياد مقعد

درمان شقاق مقعدي

شقاق از بيماري هايي است كه خود مراقبتي و درمان هاي خانگي مي تواند تاثير بسزايي در درمان آن داشته باشد. اين بيماري بسته به مرحله عارضه ممكن است با درمان هاي خانگي به طور كامل بهبود يابد. از جمله درمان هاي توصيه شده براي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • مصرف كافي فيبر و آب
  • تحرك كافي
  • درمان يبوست و مصرف ملين در صورت لزوم
  • حمام سيتز
  • درمان هاي گياهي رفع كننده عفونت مثل استفاده از سركه سيب، آلوئه ورا و ....
  • كيسه يخ
  • درمان هاي دارويي مثل استفاده از پماد آنتي فيشر يا پماد ليدوكائين

در صورتي كه زخم شقاق حداكثر يك هفته بعد از درمان هاي ذكر شده بهبود نيافت بايد براي درمان هاي ديگر اقدام نماييد. يكي از درمان هاي رايج تزريق بوتاكس است كه البته تاثير موقتي داشته و نمي تواند درمان قطعي باشد.

 روش بعدي استفاده از جراحي است اما همان طور كه توضيح داديم جراحي مشكل عمده اي به همراه داشته و باعث مي شود بيمار نه تنها درد و خونريزي شديدي را تجربه نمايد، بلكه  مدت زمان زيادي را براي طي كردن دوره نقاهت گذرانده و در آخر نيز ممكن است نتيجه قطعي حاصل نشود، به همين ترتيب امروز بهترين روش قطعي درمان شقاق با  ليزر است كه مي تواند تنها در كمتر از نيم ساعت بيماري شما را بدون آنكه خونريزي و دردي تجربه كنيد، درمان نمايد.

كيست مويي

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال به بيماري رانندگان نيز معروف است، زيرا مهمترين عامل در ايجاد آن نشستن طولاني و اصطكاك پوست است. كيست مويي سبب ايجاد كيسه اي حاوي مو بر روي سطح پوست شده كه به شكل حفره نيز قابل مشاهده است. اين بيماري در اثر برگشت مو به داخل پوست روي مي دهد و از جمله بيماري هاي عفوني ناحيه مقعد است. اين كيست معمولاً بين كفل ها و بالاتر از مقعد ايجاد مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي كيست مويي

از علائم كيست مويي مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد در ناحيه كيست
  • تب در صورت عفونت شديد
  • تورم و سرخي ناحيه درگير
  • ترشحات چركي و بدبو
  • درد به هنگام نشستن

علت بوجود آمدن كيست مويي

علت دقيق بروز كيست مويي مشخص نشده است، اما به نظر مي رسد مجموعه اي از عوامل مي توانند در بروز اين بيماري نقش داشته باشند. اين بيماري اغلب مردان بزرگسال را درگير مي كند و به ندرت در ميان زنان مشاهده مي شود. مهمترين عللي كه تا به حال براي كيست مويي ذكر شده است، عبارتند از :

  • نشستن به مدت طولاني
  • نوعي اختلال مادرزادي
  • استفاده از لباس هاي تنگ با الياف مصنوعي
  • موهاي ضخيم و پرپشت در ناحيه كمر
  • اضافه وزن
  • خارش يا آسيب ديدگي دائمي

درمان كيست مويي

كيست مويي به هيچ وجه با استفاده از درمان هاي خانگي قابل رفع و بهبود نيست، زيرا تا به حال هيچ دارويي براي رفع كامل كيست ايجاد شده، توليد نشده است.

تنها راهكار بهبود كيست برداشت ناحيه كيست است، اين امر مي تواند با استفاده از جراحي و يا ليزر انجام شود. درمان كيست مويي با جراحي بسيار مشكل است، در واقع اين درمان دوره نقاهت طولاني مدتي خواهد داشت زيرا بهبودي زخم ايجاد شده، مدت زمان زيادي را نياز دارد، از طرفي جراحي كيست مويي از نظر قطعي بودن درمان نيز ريسك بالايي دارد.

در مقابل درمان كيست مويي با ليزر روشي قطعي و بسيار ساده تر از جراحي است كه موجب مي شود، مدت زمان بهبودي تا حد زيادي كاسته شود و نتيجه درمان نيز قطعي خواهد بود.

فيستول مقعدي

فيستول به طور كلي به اتصال غير طبيعي دو ارگان از بدن اطلاق مي شود. در مورد فيستول مقعدي مجرايي مابين پوست اطراف مقعد و روده ايجاد شده كه اين دو ارگان از بدن را به يكديگر متصل مي نمايد. فيستول مقعدي غالباً ناشي از آبسه ايجاد مي شود، زيرا عفونت در طولاني مدت مي تواند باعث ايجاد مجراي شود. فيستول عفونت و درد شديدي را به همراه دارد.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي فيستول مقعدي

مهمترين نشانه هايي كه بيماري فيستول مقعدي ايجاد مي كند، عبارتند از :

  • التهاب پوست در اطراف مقعد
  • ترشحات بد بو و گاهاً خوني از نزديك مقعد
  • درد شديد
  • تب
  • آبسه مقعدي مكرر
  • بي‌اختياري مدفوع

علت فيستول

فيستول مي تواند ناشي از بيماري هاي زمينه اي بسياري ايجاد شود، كه همگي مي توانند زمينه را براي عفونت و التهاب در اين ناحيه ايجاد كنند. برخي از مواردي كه باعث ايجاد فيستول مي شود، به اين شرح است :

  • بيماري كرون
  • ديورتيكوليت
  • جراحي در نزديكي مقعد
  • ابتلا به سل
  • بيماري‌هاي مقاربتي نظير كلاميديا يا سيفليس
  • HIV
  • سرطان
  • زخم ناشي از ضربه

درمان فيستول مقعدي

درمان فيستول با روش هاي خانگي و دارويي امكان پذير نيست و استفاده از دارو تنها در رفع عفونت ايجاد شده موثر است. براي درمان قطعي فيستول نياز است مجراي ايجاد شده با روش هاي تهاجمي برطرف شود.

به همين منظور براي درمان فيستول معمولاً از روشهاي جراحي استفاده مي شود، جراحي فيستول ريسك بازگشت داشته زيرا امكان برطرف كردن كامل عفونت فيستول معمولاً وجود ندارد. درمان فيستول با ليزر موجب مي شود، بيماري بدون ايجاد احساس درد و يا خونريزي و يا حتي نياز به بستري شدن در بيمارستان رفع شود.

 

 

 

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

۱۹ بازديد

احتمالاً شما نيز از دسته افرادي هستيد، كه تا به حال ناراحتي و مشكلات نشيمنگاهي را تجربه نموده ايد. در عصر حاضر بيماري هاي نشيمنگاهي  شيوع و گسترش بالايي پيدا كرده اند كه البته با روش هاي زندگي مدرن امروز دور از انتظار نيست.

به طور كلي مي توان گفت سر منشا بيماريهاي نشيمنگاهي، مشكلات گوارشي است كه اين خود از رژيم غذايي و سبك زندگي نادرست نشات مي گيرد.

اما با وجود تمامي اين تذكر ها در رابطه با سبك زندگي صحيح، امروزه قشر وسيعي از جامعه درگير اين بيماريها شده اند، و البته در كنار مشكلات مربوط به بيماري در انتخاب روش درمان صحيح نيز درگيري ذهني دارند. بيماريهاي نشيمنگاهي داراي چهار گروه اصلي و شايع بيماري ها است كه شامل بواسير، شقاق، فيستول و كيست مويي مي شود.

ما در كلينيك نوين با استفاده از جديدترين روش درمان بيماريهاي نشيمنگاهي و با بهره گيري از بهترين تجهيزات پزشكي روز دنيا به درمان اين بيماري ها مي پردازيم. در ادامه به شما كمك خواهيم نمود، تا بهترين روش درماني را متناسب با نوع بيماري خود انتخاب نماييد، پس تا انتها همراه ما باشيد.

بيماري نشيمنگاهي چيست ؟

منظور از بيماري هاي نشيمنگاه بيماري هايي است كه ناحيه مقعد را درگير ميكنند. بيماري هاي نشيمنگاهي شامل طيف وسيعي از بيماري مي شود كه از جمله آنها مي توانيم به بواسير، فيستول، شقاق، كيست مويي، زگيل مقعد، آبسه مقعد و ...اشاره كنيم. هريك از اين بيماري ها علائم مختلفي را ايجاد مي كنند، و با روش هاي درماني متنوعي درمان مي شوند، در ادامه به تشريح بيشتر مهمترين بيماري هاي نشيمنگاهي و روش درمان هريك از آنها مي پردازيم.

بواسير يا هموروئيد

بواسير يا هموروئيد، شايع ترين بيماري مقعدي هستند كه معمولاً اولين حدس پزشك ابتلا به آن است. علت اين امر گسترش اين بيماري به خصوص در جوامع پيشرفته است به گونه اي كه تخمين زده مي شود، از هر دو نفر يك نفر مبتلا به بواسير با درجات مختلف است. اين بيماري موجب گشاد شدن يا همان اتساع عروق در ناحيه مقعد و ركتوم مي گردد. بيماري بواسير حاصل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است كه مي تواند در اثر عوامل مختلفي ايجاد شود. اين بيماري مي تواند عروق داخلي و خارجي را درگير نمايد. در بواسير نوع داخلي عروق داخل مقعد دچار تورم مي شوند، اين نوع از بواسير شامل چهار درجه مختلف است كه ميزان و شدت بيماري  با اين درجات تعيين مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي هموروئيد

از مهمترين علائم بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • خون در مدفوع : اين خون ممكن است بر روي مدفوع، دستمال توالت و يا به صورت خونريزي از مقعد نمايان شود.
  • زائده هاي گوشتي : يكي از علائم بواسير كه در درجاتي از آن روي ميدهد.
  • درد مقعد : اين درد همراه با نشستن شدت گرفته و ممكن است در تمام طول روز همراه بيمار باشد.
  • خارش مقعد: التهاب پوست نواحي اطراف مقعد موجب خارش مقعدي مي شود.
  • ترشحات لزج : علت اين ترشحات لزج كندي حركات روده به علت يبوست است.
  • حس ناكامل بودن دفع : وجود اين عروق متورم به فرد حس ناكامل بودن دفع را مي دهد.

 دلايل ابتلا به بواسير يا هموروئيد

بواسير ممكن است ناشي از عوامل متعددي ايجاد شود، وجه مشترك همه اين عوامل وارد آمدن فشار بيش از اندازه به عروق اين ناحيه از بدن است. مهمترين و البته شايع ترين علت بواسير يبوست مزمن و مداوم است كه فشار بسيار زيادي را به عروق وارد مي كند. از ساير علل ايجاد بواسير مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان طبيعي سخت
  • اسهال و يبوست مزمن
  • بلند كردن يا جابه جايي اشياء سنگين
  • نشستن به مدت طولاني
  • بارداري و ترشحات هورمون ها
  • كم تحركي
  • سرفه‌هاي شديد و مكرر
  • زور زدن براي دفع مدفوع
  • رابطه جنسي مقعدي

درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر

درمان بواسير يا هموروئيد بستگي به عوامل متعددي دارد، كه مهمترين آن درجه و ميزان شدت بيماري است. بواسير اوليه را مي توان با درمان هاي خانگي و دارويي درمان و برطرف نمود. درمان هاي خانگي بواسير شامل مصرف خوراكي هاي سرشار از فيبر، مصرف كافي آب، ورزش، حمام سيتز، مصرف پماد هايي مانند پماد آنتي هموروئيد و ....مي شود.

با پيشرفته شدن بيماري و شدت يافتن علائم به خصوص زماني كه به درمان بي توجه بوده ايد درمان هاي خانگي و دارويي ديگر پاسخگوي درمان اين عارضه نبوده، بلكه ممكن است در رفع موقتي اين علائم موثر باشد، ولي درمان قطعي نخواهد بود. براي برطرف نمودن هموروئيد هاي پيشرفته نياز به انجام روش هايي تهاجمي تر نظير جراحي، اسكلروتراپي، رابربند و ... است. اين روش ها ممكن است درمان قطعي اين بيماري نباشند و مشكلات مختلفي از جمله درد شديدي را به همراه داشته باشند.

در مورد جراحي بايد بگوييم از آنجايي كه جراحي مشكلات متعدد مربوط به خود را دارد، امروزه به ندرت مورد استفاده قرار مي گيرد.

 از دلايل منسوخ شدن روش درماني جراحي ميتوانيم به نياز به بستري شدن در بيمارستان و تحمل عوارض جراحي مثل به جاي ماندن اسكار، تحمل عوارض داروي بيهوشي، درد و خونريزي شديد، قطعي نبودن درمان ونيز طولاني بودن دوره نقاهت پس از عمل جراحي اشاره كنيم. بهترين روش درماني كه تا به امروز براي هموروئيد پيشنهاد شده است، ليزر بواسير مي باشد. ليزر نه تنها هيچ يك از عوارض جراحي را به همراه ندارد، بلكه مي تواند درمان قطعي اين بيماري باشد.

از مزيت هاي درمان بواسير يا هموروئيد با ليزر مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم:

  • ليزر بدون درد و خونريزي انجام مي شود.
  • ليزر درمان قطعي و بدون بازگشت بواسير است.
  • ليزر نيازي به بستري شدن در بيمارستان و طي كردن دوره نقاهت ندارد.
  • ليزر بدون عوارض است.
  • ليزر در كمتر از يك ساعت انجام مي شود.
  • ليزر ريسك ابتلا به ساير عفونت و بيماري ها را ندارد.
  • ليزر موجب به جاي ماندن اسكار بر روي پوست نمي شود.

شقاق يا فيشر

شقاق، فيشر يا همان زخم مقعدي، بيماري به شدت دردناك ناحيه مقعد است. شقاق سبب بروز زخمي عميق در ديواره مقعد يا غشاء مخاطي مي گردد. اين بيماري به علت واقع شدن در ناحيه اي حساس از بدن در معرض آلودگي هاي بسياري قرار دارد، به اين ترتيب احتمال عفوني شدن آن بالا است. شايد شقاق در نظر تنها يك زخم ساده باشد اما در واقع زخم بسيار عميقي است كه عضله اسفنكتر مقعد را برش داده است كه در اين موارد ترميم زخم مشكل مي شود. اين بيماري شايع ممكن است، با بواسير به اشتباه تشخيص داده شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

علائم و نشانه هاي شقاق مقعدي

از مهمترين نشانه هاي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد مقعد : اين درد ممكن است حين دفع مدفوع و مدتي پس از آن ايجاد شود.
  • خونريزي مقعد : در صورتي كه زخم مقعد عميق شود ممكن است، دچار خونريزي شود. اين خون ممكن است بر روي سطح مدفوع نمايان شود.
  • سوزش و خارش مقعد : ممكن است ترشحات طبيعي مقعد موجب سوزش و خارش زخم شقاق شود.
  • مشاهده ترك : در صورت پيشرفته شدن بيماري ممكن است، ترك عميق شقاق قابل مشاهده باشد.

 

دلايل بروز و ابتلا به شقاق مقعدي

علت دقيق بروز شقاق را نمي توان تعيين كرد. اما شقاق نيز همانند بواسير در اثر وارد آمدن فشار زياد به اين ناحيه ايجاد مي شود. در برخي موارد شقاق با علت زمينه اي مانند تنگي دريچه مقعدي ايجاد مي شود. همچنين مهمترين علت بروز شقاق همان اسهال و يبوست مزمن و مداوم است. از ديگر علل بروز شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • زايمان و بارداري
  • نشستن هاي طولاني مدت
  • رابطه جنسي مقعدي
  • تميز كردن مقعد به صورت خشن
  • اسهال و يبوست مزمن و مداوم
  • تنگي دريچه مقعد
  • سرطان روده
  • بيماري التهابي روده مانند كرون
  • سرطان روده بزرگ
  • خارش زياد مقعد

درمان شقاق مقعدي

شقاق از بيماري هايي است كه خود مراقبتي و درمان هاي خانگي مي تواند تاثير بسزايي در درمان آن داشته باشد. اين بيماري بسته به مرحله عارضه ممكن است با درمان هاي خانگي به طور كامل بهبود يابد. از جمله درمان هاي توصيه شده براي شقاق مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • مصرف كافي فيبر و آب
  • تحرك كافي
  • درمان يبوست و مصرف ملين در صورت لزوم
  • حمام سيتز
  • درمان هاي گياهي رفع كننده عفونت مثل استفاده از سركه سيب، آلوئه ورا و ....
  • كيسه يخ
  • درمان هاي دارويي مثل استفاده از پماد آنتي فيشر يا پماد ليدوكائين

در صورتي كه زخم شقاق حداكثر يك هفته بعد از درمان هاي ذكر شده بهبود نيافت بايد براي درمان هاي ديگر اقدام نماييد. يكي از درمان هاي رايج تزريق بوتاكس است كه البته تاثير موقتي داشته و نمي تواند درمان قطعي باشد.

 روش بعدي استفاده از جراحي است اما همان طور كه توضيح داديم جراحي مشكل عمده اي به همراه داشته و باعث مي شود بيمار نه تنها درد و خونريزي شديدي را تجربه نمايد، بلكه  مدت زمان زيادي را براي طي كردن دوره نقاهت گذرانده و در آخر نيز ممكن است نتيجه قطعي حاصل نشود، به همين ترتيب امروز بهترين روش قطعي درمان شقاق با  ليزر است كه مي تواند تنها در كمتر از نيم ساعت بيماري شما را بدون آنكه خونريزي و دردي تجربه كنيد، درمان نمايد.

كيست مويي

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال به بيماري رانندگان نيز معروف است، زيرا مهمترين عامل در ايجاد آن نشستن طولاني و اصطكاك پوست است. كيست مويي سبب ايجاد كيسه اي حاوي مو بر روي سطح پوست شده كه به شكل حفره نيز قابل مشاهده است. اين بيماري در اثر برگشت مو به داخل پوست روي مي دهد و از جمله بيماري هاي عفوني ناحيه مقعد است. اين كيست معمولاً بين كفل ها و بالاتر از مقعد ايجاد مي شود.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي كيست مويي

از علائم كيست مويي مي توانيم به اين موارد اشاره كنيم :

  • درد در ناحيه كيست
  • تب در صورت عفونت شديد
  • تورم و سرخي ناحيه درگير
  • ترشحات چركي و بدبو
  • درد به هنگام نشستن

علت بوجود آمدن كيست مويي

علت دقيق بروز كيست مويي مشخص نشده است، اما به نظر مي رسد مجموعه اي از عوامل مي توانند در بروز اين بيماري نقش داشته باشند. اين بيماري اغلب مردان بزرگسال را درگير مي كند و به ندرت در ميان زنان مشاهده مي شود. مهمترين عللي كه تا به حال براي كيست مويي ذكر شده است، عبارتند از :

  • نشستن به مدت طولاني
  • نوعي اختلال مادرزادي
  • استفاده از لباس هاي تنگ با الياف مصنوعي
  • موهاي ضخيم و پرپشت در ناحيه كمر
  • اضافه وزن
  • خارش يا آسيب ديدگي دائمي

درمان كيست مويي

كيست مويي به هيچ وجه با استفاده از درمان هاي خانگي قابل رفع و بهبود نيست، زيرا تا به حال هيچ دارويي براي رفع كامل كيست ايجاد شده، توليد نشده است.

تنها راهكار بهبود كيست برداشت ناحيه كيست است، اين امر مي تواند با استفاده از جراحي و يا ليزر انجام شود. درمان كيست مويي با جراحي بسيار مشكل است، در واقع اين درمان دوره نقاهت طولاني مدتي خواهد داشت زيرا بهبودي زخم ايجاد شده، مدت زمان زيادي را نياز دارد، از طرفي جراحي كيست مويي از نظر قطعي بودن درمان نيز ريسك بالايي دارد.

در مقابل درمان كيست مويي با ليزر روشي قطعي و بسيار ساده تر از جراحي است كه موجب مي شود، مدت زمان بهبودي تا حد زيادي كاسته شود و نتيجه درمان نيز قطعي خواهد بود.

فيستول مقعدي

فيستول به طور كلي به اتصال غير طبيعي دو ارگان از بدن اطلاق مي شود. در مورد فيستول مقعدي مجرايي مابين پوست اطراف مقعد و روده ايجاد شده كه اين دو ارگان از بدن را به يكديگر متصل مي نمايد. فيستول مقعدي غالباً ناشي از آبسه ايجاد مي شود، زيرا عفونت در طولاني مدت مي تواند باعث ايجاد مجراي شود. فيستول عفونت و درد شديدي را به همراه دارد.

جراحي بيماري هاي نشيمنگاهي را فراموش كنيد! ليزر بهترين جايگزين براي جراحي

نشانه هاي فيستول مقعدي

مهمترين نشانه هايي كه بيماري فيستول مقعدي ايجاد مي كند، عبارتند از :

  • التهاب پوست در اطراف مقعد
  • ترشحات بد بو و گاهاً خوني از نزديك مقعد
  • درد شديد
  • تب
  • آبسه مقعدي مكرر
  • بي‌اختياري مدفوع

علت فيستول

فيستول مي تواند ناشي از بيماري هاي زمينه اي بسياري ايجاد شود، كه همگي مي توانند زمينه را براي عفونت و التهاب در اين ناحيه ايجاد كنند. برخي از مواردي كه باعث ايجاد فيستول مي شود، به اين شرح است :

  • بيماري كرون
  • ديورتيكوليت
  • جراحي در نزديكي مقعد
  • ابتلا به سل
  • بيماري‌هاي مقاربتي نظير كلاميديا يا سيفليس
  • HIV
  • سرطان
  • زخم ناشي از ضربه

درمان فيستول مقعدي

درمان فيستول با روش هاي خانگي و دارويي امكان پذير نيست و استفاده از دارو تنها در رفع عفونت ايجاد شده موثر است. براي درمان قطعي فيستول نياز است مجراي ايجاد شده با روش هاي تهاجمي برطرف شود.

به همين منظور براي درمان فيستول معمولاً از روشهاي جراحي استفاده مي شود، جراحي فيستول ريسك بازگشت داشته زيرا امكان برطرف كردن كامل عفونت فيستول معمولاً وجود ندارد. درمان فيستول با ليزر موجب مي شود، بيماري بدون ايجاد احساس درد و يا خونريزي و يا حتي نياز به بستري شدن در بيمارستان رفع شود.

 

 

 

زخم مقعد

۲۱ بازديد

موثرترين روش درمان شقاق مزمن قطع اسفنكتر داخلي است و ميزان موفقيت آن ۱۰۰-۹۵% است.بطور كلي هر گاه عليرغم درمان طبي درد فيشر بمدت يكماه باقي بماند و يا بعداز بهبود اوليه عود نمايد اقدام به جراحي مي شود. در صورت درد شديد نيز تصميم به عمل جراحي زخم مقعد سريعتر انجام مي شود.در عمل جراحي با بيحسي موضعي و بصورت سرپائي در مطب روشهاي استاندارد و يا با استفاده از ليزر اقدام به قطع اسفنكتر داخلي در نواحي طرفي مي شود و زائده پوستي sentinel pile نيز برداشته مي شود. با استفاده از داروهاي بيحسي كننده طولاني اثر بيمار مي تواند بلافاصله به محل كار خود مراجعه نمايد. اكثر بيماران بهبود فوري درد زخم مقعد را تجربه مي كنند ولي تا چند روز بعد از آن درد حاصله را مي توان با مصرف مسكن كنترل نمود.مق

درمان بواسير

۲۳ بازديد

اصولاً براى برطرف كردن علايم هموروئيد با توجه به نوع و تشخيص پزشك متخصص، چندين روش درمانى وجود دارد:

 1- درمان طبيعي: معمولاً براى هموروئيدهاى خفيف توصيه مى شود كه عبارت است از كنترل يبوست با مصرف رژيم غذايى پر فيبر مثل ميوه جات و سبزيجات خام، كاهو، آلو، انجير، نان سبوس دار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهاى ضد هموروئيد و استفاده از ملين ها و لگن آب گرم.

 2- درمان سرپايى : از آنجا كه روش هاى جراحى معمول با بسترى شدن بيمار، نياز به بيهوشى، درد پس از عمل، احتمال خونريزى، ترشح، عفونت و از كارافتادگى همراه بوده و نياز به مراقبت هاى طولانى مدت دارند، لذا تلاش هاى زيادى براى مهار بيمارى هموروئيد به روش هاى متعدد سرپايى از قبيل كوتر كردن، منجمد كردن، رابر بند ليگاتور و ساير روش ها بوده است. وليكن هيچكدام درمان قطعى براى تمام هموروئيدها نبوده و اكثر اين روش ها محدوديت هايى دارند. 

3- جراحي : اين نوع درمان ها معمولاً براي موارد حاد بواسير توصيه مي شوند و شامل انواع زير هستند:- بستن رگ: يك بند لاستيكي به دور بواسير بسته مي شود تا ورود جريان خون به آن را متوقف كند. پس از چند روز، بواسير و بند لاستيكي خشك و چروك شده و مي افتند، اما ممكن است هفته ها طول بكشد تا ناحيه ي آسيب ديده به طور كامل درمان شود. اين روش معمولاً بسيار دردناك و همراه با خونريزي است.- تصلب درماني: يك محلول شيميايي به داخل رگ تزريق مي شود تا بواسير را جمع كرده و كوچك كند.- انعقاد: از يك ليزر براي سوزاندن و جمع كردن بافت هاي بواسيري استفاده مي شود.- بواسير برداري: اين روش معمولاً موقع پايين افتادن بواسير استفاده مي شود. اين روش به صورت عمل جراحي انجام مي شود كه نياز به بستري شدن دارد.

 4- درمان دارويي : براي‌ كاهش درد، خارش‌ و تورم‌ مي‌توان‌ از داروهايي‌ كه‌ اختصاصا براي‌ تخفيف‌ علايم‌ بواسير ساخته‌ شده‌اند استفاده‌ كرد. اگر علايم‌ بواسير به‌ هنگام‌ حاملگي‌ رخ‌ دهند، از پزشك‌ خود در مورد داروهاي‌ مناسب‌ كه‌ در حاملگي‌ مشكلي‌ ايجاد نكند سوال‌ كنيد. اگر نياز به‌ استفاده‌ از داروهاي مسهل‌ باشد، از نرم‌كننده‌هاي‌ اجابت‌ مزاج‌ استفاده‌ كنيد.